Koop je studieboeken online en bespaar geld

Als student heb je nooit geld teveel en studieboeken zijn duur. Het loont dus de moeite om uit te zoeken waar je ze het goedkoopst kunt kopen. Voor Nederlandse boeken is er een vaste boekenprijs, waar hooguit een paar procent af kan via een studievereniging, maar met Engelse boeken zijn er grote prijsverschillen. Online studieboeken bestellen kan wel tientallen euro's schelen ten opzichte van de boekhandel. Een paar voorbeelden voor de studie informatica (van de boekenlijst van de Saxion hogeschool):

Zoals je ziet bespaar je gemiddeld bijna 20 euro per boek. Dat is makkelijk verdiend!

mei 15, 2012

Lees de Hunger Games boeken in het Engels

De Engelse hitserie The Hunger Games van Suzanne Collins is ook in het Nederlands een hit als De Hongerspelen. Zoals altijd mis je met een vertaling toch vrij veel. Er gaat niets boven het lezen van een boek in de originele versie, zoals geschreven door de auteur. Omdat The Hunger Games een "young adult" boek is, is het taalgebruik niet enorm ingewikkeld en goed te volgen voor Nederlandse middelbare scholieren en volwassenen. De originele boeken zijn goedkoop te vinden hier op boekvergelijk.nl:

mei 14, 2012

Duidelijker weergave van nog niet beschikbare boeken

Boekvergelijks zoekresultaten zijn meestal vrij goed, vooral als je specifiek genoeg zoekt, met een combinatie van auteur en titel. Normaal gesproken staan de titels die je zoekt meteen bovenaan. Maar soms zijn er meerdere uitgaves, en vooral als je specifiek zoekt kunnen er dan titels tussenstaan die nog helemaal niet uit zijn, zoals paperbacks die maanden na de hardcover uitkomen. Dat is meestal niet wat je wilt, zeker als de verschijningsdatum ver weg is. Om hier meer duidelijkheid over te geven staat het vanaf nu duidelijk naast de titel vermeld als een boek een pre-order is.

screenshot die toont hoe pre-order boeken vermeld worden

mei 14, 2012

Boekvergelijk bookmarklet voor Amazon sites

Kijk snel met 1 klik waar het boek dat je bekijkt op Amazon het goedkoopst is met deze bookmarklet. Voeg deze bookmarklet toe aan je browser en klik er op als je op een Amazon site bent. Je krijgt dan meteen in een nieuw venster de boekvergelijk pagina voor dat boek te zien. (Een bookmarklet is een soort knop die je aan je internetbrowser toe kunt voegen. Lees verder voor meer uitleg).

Instructies voor Internet Explorer:

Klik met je rechterknuisknop op de volgende link: boekvergelijk

Kies nu voor Aan favorieten toevoegen. Kies bij Maken in voor Werkbalk Favorieten. De bookmarklet is nu geinstalleerd. Als hij niet zichtbaar is kun je de Werkbalk Favorieten zichtbaar maken door met je rechtermuisknop te klikken op de tab-balk (niet op een tab, maar naast de nieuwe-tab knop) en Werkbalk Favorieten aan te klikken.

Instructies voor Firefox:

Klik met je rechterknuisknop op de volgende link: boekvergelijk

Kies nu voor Bladwijzer voor deze koppeling maken. Er verschijnt dan een dialoogvenster. Kies bij Map voor Bladwijzerwerkbalk en klik op Opslaan. Als de bladwijzerwerkbalk niet zichtbaar is kun je die tonen door Beeld-->Werkbalken-->Bladwijzerwerkbalk aan te klikken.

Instructies voor Safari:

Als de bladwijzerbalk niet zichtbaar is klik dan op Beeld -->Toon Bladwijzerbalk of gebruik de toetsencombinatie Appel-Shift-B.

Klik op de volgende link: boekvergelijk

Houd de muis/het trackpad ingedrukt, en sleep de link naar de bladwijzerbalk. Als er een groene plus onder de muisaanwijzer komt te staan is de link op de goede plek. Klik dan op OK.

februari 10, 2012