Boekvergelijk bookmarklet voor Amazon sites

Kijk snel met 1 klik waar het boek dat je bekijkt op Amazon het goedkoopst is met deze bookmarklet. Voeg deze bookmarklet toe aan je browser en klik er op als je op een Amazon site bent. Je krijgt dan meteen in een nieuw venster de boekvergelijk pagina voor dat boek te zien. (Een bookmarklet is een soort knop die je aan je internetbrowser toe kunt voegen. Lees verder voor meer uitleg).

Instructies voor Internet Explorer:

Klik met je rechterknuisknop op de volgende link: boekvergelijk

Kies nu voor Aan favorieten toevoegen. Kies bij Maken in voor Werkbalk Favorieten. De bookmarklet is nu geinstalleerd. Als hij niet zichtbaar is kun je de Werkbalk Favorieten zichtbaar maken door met je rechtermuisknop te klikken op de tab-balk (niet op een tab, maar naast de nieuwe-tab knop) en Werkbalk Favorieten aan te klikken.

Instructies voor Firefox:

Klik met je rechterknuisknop op de volgende link: boekvergelijk

Kies nu voor Bladwijzer voor deze koppeling maken. Er verschijnt dan een dialoogvenster. Kies bij Map voor Bladwijzerwerkbalk en klik op Opslaan. Als de bladwijzerwerkbalk niet zichtbaar is kun je die tonen door Beeld-->Werkbalken-->Bladwijzerwerkbalk aan te klikken.

Instructies voor Safari:

Als de bladwijzerbalk niet zichtbaar is klik dan op Beeld -->Toon Bladwijzerbalk of gebruik de toetsencombinatie Appel-Shift-B.

Klik op de volgende link: boekvergelijk

Houd de muis/het trackpad ingedrukt, en sleep de link naar de bladwijzerbalk. Als er een groene plus onder de muisaanwijzer komt te staan is de link op de goede plek. Klik dan op OK.

februari 10, 2012